19.02.2021 868

ALİ HİKMET PAŞA ORTAOKULUNUN TARİHÇESİ  (Kuruluş -1968)

19-02-2021

Ali Hikmet Paşa ortaokulu adıyla Ali Hikmet Paşa mahallesinde 7877 m2'lik bir alan üzerine 10 derslik ve 320 kişilik konferans salonu ile birlikte kurulmuş, olan okulumuz 16 Eylül 1968 yılında 1 Müdür 17 Öğretmen ve 500 Öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır. Mahallenin hızla büyümesi üzerine okul binası yetersiz kalmış ve ek bina ihtiyacı doğmuş 17/ 09/ 1972 tarihinde 4 derslik olarak başlanan ek derslik inşaatı okulun daha da genişleyeceği düşünülerek 8 dersliğe çıkarılmıştır. 22/ 07/ 1974 tarihinde de bitirilmiştir. 1973 yılında okul bahçesine 165 fıstık çamı olmak üzere 538 adet fidan dikilmiştir. Çevrenin hızlı gelişmesi sonucu ihtiyaca yine cevap veremeyen okulumuza 6 derslik daha ilave edilmiş ve bu ilave 1986 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. 1995 yılında müfredat laboratuvar okulu kapsamına alınan okulumuzda yeni bölümlere ihtiyaç duyulması nedeniyle 1996 yılında 4 derslik ilave inşaatına başlanarak 1997 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. Türkiye de 208 okulda uygulamaya konulan müfredat laboratuvar okulları projesi okulumuz için büyük bir şans olmuş bu sayede bir çok donanım ve ekipman okulumuza kazandırılmış, ayrıca öğrenme ve öğretme etkinlikleri ile yönetim anlayışında da çağdaş kazanımlar elde edilmiştir. Bu projenin bir uygulaması olarak 1998 yılında şu an B blok olarak kullandığımız 9 derslik ve 2 laboratuvarı içine alan ek binanın yapımına başlanmış ve 2000-2001 eğitim-öğretim yılı başında bitirilerek hizmete girmiştir. Bu binamıza 2007 yılı Haziran ayında 6 şar derslikli iki kat ilaveye başlanmış olup aynı yılın Kası ayında bitirilerek hizmete girmiştir.

1997-1998 eğitim-öğretim yılı başında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla Ali Hikmet Paşa İlköğretim okulu adını almıştır.

Sosyal Kültürel ve Sportif alanlarda okulumuz etkinliğini sürdürmüştür. Futbol , Voleybol , Güreş , Karate , Judo , Kız ve Erkek Halk oyunları , Satranç , Dart dallarında öğrencilerimiz gerek takım olarak gerekse ferdi olarak il içinde ve ülke çapında yarışmalara hazırlanmaktadırlar.

Okulumuz bodrum katında İl Gençlik Spor Müdürlüğünün projesi olan Yetenek 10'la Gelecek projesi devam etmektedir. Geleceğin sporcularını yetiştirebildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz.

Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım sergilerimiz büyük ilgi görmüş, öğrencilerimiz çeşitli yarışmalara katılarak il ve ülke çapında dereceler elde etmişlerdir. Görsel sanatlar , Müzik ve Beden Eğitimi dallarında yetenekli öğrencilerimize ilimiz Güzel Sanatlar ve Spor lisesine girmeleri hususunda destek ve rehberlik yapılmış olup , şu an bir çok öğrencimiz bu okullarda eğitim-öğretim görmektedir.